Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 22:39 - Как да ходим с високи токчета - малки хитри тайни
Автор: azneotrazimata Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7531 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има ли нещо по-привлекателно от стройни женски крака, качени на високи токчета?
А виждали ли сте смешната гледка хубаво, стройно момиче, което се е прегърбило, свило колене и едва пази равновесие... пък дори и да е обуло най-красивите обувки... 

Ние ще ви научим как да ходите на висок ток и да бъдете неотразими.
 

image

Първи трик: носете обувки с платформи. Платформата визуално удължава крака, но най-вече тока отзад. Така можете да носите 6-7 сантиметрови (и повече) обувки на поносимата реална височина от 3-4 сантиметра, която е удобна за крака и свода на стъпалото.

image 

Правете като балерините: за да избегнете подхлъзването, избирайте обувки с лек релеф на подметката, но тъй като сред високите обувки, особено вечерните рядко се срещат такива, използвайте ножица, за да надраскате повърхността на подметката. От това обувката няма да се развали,стига да държите ножицата затворена – драскайте с върха й.

image

 Изпънете се, разгъвайте докрай коляното при движението напред – но не за да падне кракът прав и да загубите „амортисьорната” подкрепа на коляното, а за да пренесете напрежението от краката в таза. Задвижването на бедрата от ханша е меко и красиво движение и правилния „мотор” който задвижва краката върху високи обувки.

Ако сте абсолютно начинаеща, но имате желание да носите обувки на висок ток, трябва да свикнете с идеята, че като всяка промяна за тялото, преминаването от ниски към високи обувки има период на адаптация. Усложненията са болки в мускулите на прасците и стъпалата, „възглавничките” в предната част на стъпалата се подуват, болят и реагират с мазоли. Ходенето на високи обувки не е вроден навик на никого, то се придобива след напасване на крака към височината. Добре е да започнете с по-нисък ток (3-4 см.), макар че той не е съществен за подготовката ви за преминаване към високи обувки.
С тях просто трябва да се свикне.
Отнема около месец активно привикване. Ако кракът се адаптира добре, високите токчета не са опасни нито за стъпалата, нито за коленете, нито за вените на прасците, каквито са опасенията на много жени.

 image

За начало е добре да не правите компромис с качеството на обувките. Най-удобни са обувките, които освен към стъпалото се закрепват добре и към глезена. Така си спестявате едно напрежение – изхлузването на обувката.
Когато обуете нови високи обувки, опитайте се да се повдигнете на пръсти с тях – на около два сантиметра. Не ги взимайте ако не ви позволяват това движение.

 Стъпвайте от петата към пръста, както при ниските обувки. При „прохождащите” на високи токчета има лек страх,че токът ще се счупи. Свикнете да упражнявате пренасянето на цялата си тежест от едното токче на другото.
 

image

Иглените токове са висша лига за носещите високи токчета. Не започвайте от тях. Изберете по-солиден ток. Есенните/пролетни модели ботуши ви позволяват да се качите на висок солиден ток без да лишават крака от изяществото на обувката. Балансът солиден ток – изящна обувка е по-трудно постижим при летните модели и сандалите. Не се подвеждайте от лекотата на елегантните сандали с каишки, те също са трудни за носене, ако каишките са малко и обхващат само някои точки на стъпалото.

Пожелаваме ви успех в първото упражнение по стил!

Източник: http://www.catwalk.bg
Снимки: Интернет



Тагове:   обувки,   токчета,   стил,   ток,   неотразима,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: azneotrazimata
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 39197
Постинги: 6
Коментари: 3
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930